ESPN Employee Center


Highlights:

  • Video wall displays
  • Large multipurpose room to accommodate 200 people
  • Video conferencing capabilities

Owner: ESPN
Type: Employee Center
Location: Bristol, CT
Area: 42,000 Square Feet
Completion: 2015

Project Description:

The new Employee Center expanded the existing cafeteria building on three sides with a newly constructed kitchen, servery, dining area, and an NFL viewing room.  The center is able to seat 200 people and includes a substantial AV scope with two video walls, conference rooms, an HR suite with Training Rooms, computer lab, reading room, and offices.  The Employee Center is a destination spot centralized within ESPN’s campus and connected through tunnels to protect employees from inclement weather.  It also is utilized for hoteling spaces where offsite employees or visitors can occupy one of the breakout locations for the day.  The dining room expansion includes different environments, a lounge near a Starbucks, and a high end restaurant feel spot for a break from the ESPN digital action.  The annex space has multiple hanging monitors with a sports stadium feel, including brick and exposed structure.  The northeast dining location is a more traditional cafeteria with booth seating and tables and chairs.  The existing footprint expanded from roughly 22,000 SF to 42,500 SF.